جستجو
منو بسته
خبرخوان

2018, فروردین

نظر ها  (0) پنل خورشیدی چیست و طرز کار آن چگونه است

پنل خورشیدی یا سولار پنل به بیان ساده نور خورشید را به انرژی الکتریکی جریان مستقیم تبدیل می کنند.

سلول خورشیدی

این پنل ها با عنوان photovoltaic cell یا سلولهای فوتو ولتاییک نیز شناخته میشوند.

در واقع پنلهای خورشیدی یا سولار پنل از کنار هم قرار گرفتن تعدادی سلول خورشیدی تشکیل میشوند. این پنلهای خورشیدی در اندازه و قدرتهای مختلف تولید میشوند مثلا از کسری از یک وات تا صدها وات.

صفحات سولار یا خورشیدی از لحاظ تکنولوژی ساخت به سه سته زیر تقسیم میشوند :

 

صفحات فتوولتائیک پلی کریستال (Photovoltaic Polycrystalline)

صفحات پلی کریستال از ویفر های سیلیکون ساخته میشوند و دارای ساختار غیر یکنواخت هستند این نوع از سلولها که اکثر بازار پنلهای خورشیدی را در اختیار دارند دارای راندمان پایینتری نسبت به صفحات مونو کریستال هستند و بنابر این قیمت پایینتری نیز دارند راندمان پنل های خورشیدی پلی کریستال در حدود  12 تا 16 درصد است . از مزایای سلولهای پلی کریستال به مونو کریستال میتوان به قیمت پایین تر و سرعت تولید بالاتر آن اشاره کرد و عیب آن نیز راندمان پایینتر آن میباشد.

صفحات فتوولتائیک مونوکریستال (Photovoltaic Monocrystalline Panels)

صفحات خورشیدی مونوکریستال نیز از برش ویفرهای سیلیکون ساخته میشوند. این صفحات به صورت سری و موازی به صورت یک ماتریس در کنار همدیگر قرار میگیرند و تشکیل یک پنل خورشیدی مونو کریستال را میدهند معمولا پنلها را داخل قاب آلمینیومی قرار میدهند و برای استحکام ویفرها روی آنها از رزینهای شفاف استفاده میکنند.

پنلهای فوتو ولتاییک مونو کریستا از راندمان 16 تا 20 درصد بهره میبرند که نسبت به تکنولوژی مونو کریستال به مراتب بهتر میباشند اما فرایند تولید آنها طولانی تر و قیمتشان نیط نسبت به نمونه های پلی کریستال بالاتر میباشد.

تفاوت پنلهای مونو وپلی کریستال mono vs poly

تفاوت سولار پلی کریستال و مونو کریستال


صفحات فتوولتائیک نواری (Thin Film).

 صفحات فوتو ولتاییک نواری یا Thin Film  از نوارهای بسیار نازک نیمه هادی تشکیل میشوند و دارای انعطافپزیری خوبی هستند. استفاده ازاین سلولهای خورشیدی به دلیل راندمان پایینتر نسبت به سایر تکنولوژیها زیاد رایج نیست و بیشتر در پروژه های کوچک که نیاز به سلولهای انعطاف پذیر وجود دارد استفاده میشوند.

 

برای تهیه پنل خورشیدی و سایر ملزومات به  این لینک مراجعه نمایید.

نظر ها  (0) دماسنج دیجیتالی

نکاتی در مورد انتخاب دماسنج دیجیتالی :

برای انتخاب یک دماسنج دیجیتالی مناسب ابتدا بایستی ببینیم که کاربرد این دماسنج کجاست و یا اینکه ما چه چیزی را از این دماسنج دیجیتالی انتظار داریم. دماسنجها انواع بسیار زیادی دارند که با توجه به کاربردشان دارای حساسیت ، دقت و رنج دمایی متفاوتی هستند.

برخی از انواع ماسنج دیجیتالی  :

دماسنج و رطوبت سنج دیجیتالی محیطی

این نوع از دماسنج دیجیتالی که عمدتا همراه با رطوبت سنج دیجیتالی و ساعت در یک دستگاه به صورت ترکیبی ساخته میشوند و معمولا فقط نمایشگر دما و رطوبت هستند. این دماسنج رطوبت سنجهای دیجیتالی معمولا دارای دقت قابل قبول و قیمت پایینی هستند و به دلیل استفاده در محیط خانه از طراحی زیبا و صفحه نمایش بزرگی بهره میبرند. دماسنج دیجیتالی محیطی معمولا در خانه ، دفتر کار ، گلخانه های کوچک ، ادارات ، اتاق کودک و ... قابل استفاده است.

دماسنج دیجیتال محیطی

 خرید دماسنج دیجیتالی 

برخی از این نوع نمایشگرهای دما و رطوبت دارای یک سنسور اضافی نیز هستند که معمولا با یک سیم کوتاه حدودا یک متری از نمایشگر فاصله میگیرند و به اصطلاح دمای داخل و خارج را که با IN و OUT مشخص شده را نمایش میدهند. مثلا در یک گلخانه کوچک خانگی دمای داخل بایستی از دمای خانه متفاوت باشد به راحتی این امکان وجود دارد که سنسور دوم را از یک سوراخ داخل گلخانه قرار داد و دمای آن را کنترل کرد و همچنین از این دماسنج دیجیتالی میتوان به عنوان دماسنج اتاق نوزاد و کودک استفاده کرد.

دماسنج رطوبت سنج دیجیتال محیطی

 خرید دماسنج دیجیتالی دو سنسور

به این نوع از دماسنجها اصطلاحا نمایشگر محیطی دما نیز می گویند. مدلهایی که در تصاویر فوق ملاحظه میکنید امکان ذخیره حداکثر و حد اقل دمای ثبت شده را نیز دارند.

 

دماسنج دیجیتالی پزشکی

دماسنج پزشکی همانطور که از نام این محصول مشخص است جزء ابزارآلات پزشکی محسوب میشود ، بنابر این بایستی از دقت  عملکرد بسیار بالایی بهره مند باشد و همچنین مجوزها و استانداردهای لازم را دریافت کرده باشد.

دماسنجهای پزشکی نیز انواع مختلفی دارند ازجمله دماسنج های دیجیتالی غیر تماسی یا لیزری، دماسنجهای دیجیتال تماسی که معمولا زیر بغل یا داخل دهان قرار میگیرند و .. .

دماسنج دیجیتال پزشکی

 

دماسنج دیجیتالی میله ای

از دماسنج دیجیتال میله ای در محیطهای مختلفی از جمله خانه ، محیطهای صنعتی و ... برای اندازه گیری عمق مواد از جمله غذا ، مایعات ، مواد شیمیایی ، غلات و .. استفاده میشود. دماسنج دیجیتال میله ای از یک میله که سنسور دما داخل آن قرار دارد و یک نمایشگر در انتهای آن تشکیل شده است و معمولا از  جنس استیل ضد زنگ و خوردگی درست میشود.

دماسنج میله ای